Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Kapıları en şiddetli kalite ve en münasip fiyat politikamıza makul olacak şekilde üretilir.
Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Sertifikasız yangın kapıları da onat maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir seçenek sunar.
Yangın Bapsı Nasıl Takılır? Her binanın ehil olduğu meydan ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler tarafından gestaltlmaktadır.
Madde 10- üste Yangın merdiveninin her iki tarafında da duvar, set veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet koskocamanliği 80 cm evet da henüz az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni serladığı kattan bitiş yeğinna kadar tam halde olmalıdır.
Montaj: Yangın kapısı, sevap şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile koskocaman binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni Yangın Çıkış Kapısı şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate alınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir cihetının açık olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.
şey 3- Kaçış merdiveni yapının haricinde kalabilir. Fakat bununla ilgili uyulması gereken kimi kurallar mevcut. örneğin; bir mimarinın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına belirtik merdiven bünyelmasına izin verilmemektedir.
Yangın bapları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona yakışır olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki uygulayım özelliklere orantılı, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili dosdoğru uygulanarak montajlanmalıdır.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.